Wijze dingen op de radio

Ochtendnevel en herfstzon in de Alblasserwaard, sprookjesachtig mooi.
Ottoland, 22 november 2014

Ha overgrootmoeder,

Ik wil je even laten weten dat de Alblasserwaard nog steeds mooi is! Je zou er bijna van gaan dichten, iets over ochtendstond en donkere silhouetten, gouden gloed en hemelsblauw. Maar ik ben geen dichter, dus je moet het met deze foto van knotwilgen in de ochtendnevel doen.
Zijn ze bij jullie al begonnen met het knotten van de wilgen?

Op de radio

Vanmorgen heb ik nog over je verteld, voor de regionale radio (Klokradio). Maandag herhalen ze het programma, vanaf half tien dacht ik. Jammer dat jij niet kunt luisteren. Natuurlijk heb ik hele wijze dingen gezegd, over verschillen tussen jouw leven en het mijne, en wat ik daarvan kan leren.

Levensverhalen

Met Verhalenbureau Hoekstra gaat het erg goed. We mogen al voor twee families een levensverhaal vastleggen, diverse mensen vroegen om meer informatie en met de eerste opdracht ben ik onlangs begonnen. De mooiste verhalen komen naar boven, over menselijke drama's en verdriet, maar ook over moed en doorzettingsvermogen, liefde en hoop. Steeds ga ik naar huis met pagina's vol herinneringen. Prachtig om daar een goed geschreven, boeiend verhaal van te mogen maken.

Oorlog

Prettig dat jullie Belgische vluchtelingen vertrokken zijn. Ik hoop dat Marie haar man in Amersfoort zal vinden. Onlangs zag ik beelden van de Grote Oorlog, van verminkte en gesneuvelde soldaten en zinloze strijd. Het zou inderdaad goed zijn als de oorlog ophoudt voordat het winter wordt.

Sinterklaas

Ben je al bezig met voorbereidingen voor Sinterklaas? Ga je gedichten schrijven, cadeaus kopen of maken? In een eerder jaar maakte je borstplaat. Ga je dat weer doen?

Hartelijke groet en knuffel voor Annigje,
Anne Marie

Voor mensen die de uitzending van Klokradio willen horen, met informatie over het boek 'Plonia Loeve' en meer: kik op deze link
(Kies Wekkerradio, uitzending van 10.00 uur en sleep het blokje naar 31.32 minuten, daar begint het fragment.)

1 opmerking:

  1. Oh wat heerlijk!!! Jullie zijn er weer,...
    Ik heb heerlijk bijgelezen en genoten van de verhalen.
    Nu eens kijken bij het boek,..

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...