Nu begrijp ik jou even niet

Houtvuur en kruidige koek. Lekker, herfst!
Ottoland, 25 oktober 2014

Hoi Plonia,

Soms begrijp ik echt niets van jou. Hoe kun je dat strijdlustige lied uit jouw laatste bericht nou goed vinden? Oproepen tot strijd is toch niet iets om enthousiast over te doen? En trouw aan de Hollandse vlag... ik weet het niet. Ik ben bang voor chauvinisme. Graag ben ik trouw aan mensen om wie ik geef, aan goede principes, aan bepaalde waarden en normen. Maar aan een vlag? Dat ik zoiets zeg, dat zal het cynisme van mijn tijd wel zijn.

Politiek-incorrect

Vooral één zin in het lied viel me op: 'Wij dulden geen vreemden op Nederlands grond'. Dat klinkt in mijn oren heel anders dan in de jouwe. Jij denkt aan vijandelijke legers, ik denk aan mensen uit andere landen die zich voorgoed in Nederland vestigden. Allochtonen noemen wij hen. Het is heel politiek-incorrect om daar tegen te zijn. Dat ben ik dus ook niet :-)

Kruidige koek

Leuk om te lezen dat jouw fornuis weer brandt en dat jullie daarvan genieten. Bij ons is het nu ook echt herfst. Net als jij hou ik van dat jaargetijde. We hebben onze kachel voor het eerst weer aangestoken. Toen de regen tegen de ramen kletterde heb ik een kruidige koek gebakken. Smullend hebben we gevierd dat de kachel weer aan mocht.

Bewondering

Goed dat Marie en jij al aan elkaar wennen. Het zou op mijn zenuwen werken als ik continu een onbekende om me heen zou moeten hebben in huis. Ik heb er dus echt bewondering voor dat Arie en jij al dagenlang onderdak bieden aan Marie en haar zoon.

Noodbrood

Dat noodbrood met gekookte aardappelen: misschien ga ik eens proberen om dat te bakken. Dan noem ik het Grote-Oorlogbrood. Zou zomaar een trend kunnen worden.

Ik wens jou een mooie, rustige zondag!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...