Nostalgie op enkele vierkante meters

Ottoland, 2 augustus 2013 
Het leven van weleer: Sunlight zeep, blauwsel,
stijfsel, oude blikken en voorwerpen van emaille.

Hey Plonia,

Ik weet niet hoe ik de suffragettes van de 'eerste feministische golf' moet beoordelen. Ik heb wel begrepen dat ze - in mijn ogen - soms wat doorsloegen. Ergens las ik dat een groep Engelse suffragettes in 1913 een keer met boksbeugels en ploertendoders naar het huis van de premier in Downingstreet trok. Ze vochten met agenten, van wie er verscheidene gewond raakten. Niet zo vreemd als er dan een paar in een gevangenis terechtkomen.

Fanatici

Het is de vraag hoe het met rechten voor vrouwen zou zijn gegaan zonder dergelijke acties. Meestal roepen fanatici eerder weerstand op dan dat ze iets bewerkstelligen, is mijn indruk. Maar dat er vrouwen waren die hun nek uitstaken, dat vind ik bewonderenswaardig. De suffragette over wie jij me schreef hadden ze best wat netter mogen behandelen, dat ben ik met je eens.

Geld uitgeven

Ik was je nog een antwoord schuldig op jouw vraag naar het verloop van de recessie bij ons. Daarover bereiken ons tegenstrijdige berichten. Het laatste wat ik hoorde is dat de werkloosheid in Europa afneemt, dus vanmiddag ben ik maar eens wat geld gaan uitgeven. Waaruit je kunt opmaken dat het met ons zo slecht nog niet gaat.

Ik kocht een paar oude gebaksvorkjes in een winkel waarin jij je thuis zou voelen, op Dorpsstraat 64 in Hoogblokland. Elke vrijdag en zaterdag kun je er snuffelen tussen spullen uit, wat wij noemen, 'grootmoeders tijd'. Alsof mensen in jouw tijd als grootmoeder werden geboren...

Hieronder nog twee foto's:


Liefs,
Anne Marie

4 opmerkingen:

 1. Anne-marie weet je ook of deze winkel inkoopt? Ik heb nog enkele dingen die ik op de foto zie en aangezien ik mijn huis ga opruimen wil ik dingen kwijt waarvan ik het zonde vind naar de kringloop te brengen. Niet dat ik er veel voor wil hebben maar hoop ook voor goed tehuis ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lot,

   Ik heb jouw vraag m.b.t. inkoop naar de eigenares van de Hoogbloklandse winkel gemaild. Misschien kun je even een mail sturen naar: plonialoeve@gmail.com. Dan kan ik het antwoord van de winkel naar jou doorsturen.
   Groet!
   Anne Marie

   Verwijderen
 2. Iedere keer dat ik jullie conversatie lees geniet ik met volle teugen.
  Tijdreizigers herkennen elkaar denk ik dan.

  Liefs,
  Alice Anna Verheij a.k.a. Anna A. Ros
  Middelburg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne voorbeelden van zo'n ouderwetse keuken.. Het hoeft heden ten dage gelukkig ook niet meer duur te zijn. Dank voor de inspirerende woorden en beelden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...