Zomeravonden

Heerlijk koel water van de Oostzee in Denemarken.
Een foto die ik maakte in 2005.
Ottoland, 18 juli 2013

Ha Plonia,

Het is warm bij ons. Weer om in een hangmat te liggen en niets te doen. Op het werk hebben we airconditioning: een apparaat dat ervoor zorgt dat het binnen een koele voorjaarsdag lijkt, terwijl buiten de lucht trilt boven het wegdek.

Bij ons in huis is het nu 24,7 graden. Ik heb vizioenen van een koele zee en heel veel vanille-ijs in een hoorntje.

Bikini

Veel mensen trekken naar het water van rivieren, meren of de kust, als ze niet hoeven te werken tenminste. Op straat lopen mensen schaars gekleed rond, ook meisjes en vrouwen. Die mogen bij ons ook zwemmen, dat vertelde ik je al eens. Niemand vindt dat onzedig. Ze dragen vaak zwemkleding die nog bloter is dan een badpak: een bikini. Niet schrikken: die bestaat uit een soort onderbroek aan de onderkant en twee driehoekjes stof aan de bovenkant. Daartussen zit dus een blote buik. Vertel dat maar niet verder.

Zomeravonden

Ik geloof dat ik het meest van het voorjaar en de herfst hou, al kan ik van zomerse dagen ook heel erg genieten. Maar werken als het warm is, dat vind ik nooit zo'n succes. Wel hou ik van zomeravonden aan de rivier, met een ondergaande zon boven het water. En van zomerochtenden in de polder, waar hazen rondrennen en bijen zoemen boven bermbloemen. En ook van maaltijden in de tuin, met vrienden of familie, een beetje wijn en zonder haast.

Waar houd jij van in de zomer? Daar ben ik erg benieuwd naar!

Liefs,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...