De benen van moderne vrouwen

Toonbaar in de zomer... niet zonder
scheren en smeren.
Ottoland, 29 juni 2013

Hey Plonia,

Na een periode met veel bewolking en buien is het bij ons nu lekker zomers aan het worden. Dat heeft één nadeel: je moet opletten dat je benen een beetje toonbaar zijn. Ik bedoel: geschoren. Als vrouw dan, want mannen hoeven zich over dergelijke dingen niet druk te maken. Wat dat betreft is er in honderd jaar niets veranderd.
En het is ook leuk als je kuiten gebruind zijn, op z'n minst een beetje.


Blank vel

Dan hebben jij en de andere vrouwen in jouw dorp het makkelijk. Dankzij al jullie lange rokken en onderrokken is er toch nooit iemand die ziet hoe wit jullie benen zijn. Trouwens: bij jullie is het ook nog eens mode om blank vel te hebben.


Witte pootjes

Vanwege het mooie weer heb ik mijn 'gereedschapskist' tevoorschijn gehaald. Met zelfbruiner in een flesje, om ervoor te zorgen dat mijn benen niet lijken op de witte pootjes van jouw geit. Mijn ladyshave: een apparaatje waarmee je haartjes kunt afscheren. En een pot Zwitsal: vette zalf om ervoor te zorgen dat mijn vel er niet uitziet als het glazuur van verouderd vaatwerk.

Heel af en toe, als ik wat meer tijd heb en als het érg zomers is (eens in de twee à drie jaar vallen zulke momenten samen), lak ik mijn teennagels. Ken jij dat eigenlijk: nagellak? Dat is verf om je nagels een vrolijk kleurtje mee te geven. Staat leuk als je sandalen draagt.


Oksels

Wij scheren niet alleen onze benen trouwens. Ook onze oksels moeten haarloos zijn. Vorig jaar, of het jaar daarvoor, ontstond er ophef in de wereld van filmsterren omdat een paar diva's op een feest waren verschenen met ongeschoren oksels. In mouwloze jurken uiteraard. Denk je eens in: fotografen legden een paar vrouwelijke okselhaartjes vast!

Nou ja, bij jullie zouden die foto's ook voor een schandaal zorgen. Maar dan eerder vanwege de blote schouders.

Prachtige foto van Annigje trouwens! Om in te lijsten. Maar dat doe je natuurlijk ook.

Liefs,
Anne Marie

2 opmerkingen:

 1. Mijn oma verbood mij mijn benen te scheren,het zou kou/kramp in de kuiten geven................
  En het okselhaar was volgens haar denken een "natuurlijk bezempje"om transpiratie weg te werken.........
  Ik heb op dit gebied een andere denkwijze.
  Ben heel benieuwd hoe Plonia hierover denkt!!

  Groetjes,Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik je toch even bijpraten: mannenruggen, borstkassen, oksels en benen dienen vrij van beharing te zijn als de bezitter ervan zich tenminste modern wenst te noemen. Als elke man haarvrij is, behalve boven op zijn kop, zal het wel weer mode worden om behaard te zijn. Wij schepten vroeger op over het aantal borstharen dat ons vriendje in het zwembad (ik heb het over vroeger!) vertoonde, tegenwoordig schijnt 1 haartje al jakkie te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...