Les in het Openluchtmuseum

Marlise en ik zijn klaar voor een bezoek aan 1910.
Ottoland, 2 april 2013
Hey Plonia,

Volgende week donderdag krijg ik een lesje 'leven in 1910'! Een medewerkster van het Openluchtmuseum gaat Marlise en mij leren hoe zij haar huishouden doet. Natuurlijk kleden we ons in stijl.

Het Openluchtmuseum heeft een boerderij uit Varik waarin alles nog net zo gaat als in 1910. Eindelijk kan ik leren hoe jij je kolenkachel aanmaakt, griesmeelpudding kookt, je huis schoonhoudt zonder stofzuiger en de vaat doet zonder een flesje Dreft. Aan bezoekers mogen Marlise en ik uitleggen waarom wij ons die dag in kleding van onze overgrootmoeder hebben gestoken.

Uiterlijk en identiteit
Toen ik onlangs met opgestoken haren in 'Plonia-stijl' naar Marlise reed, om onder andere bijgaande foto te gaan maken, realiseerde ik me dat verandering van uiterlijk iets doet met je identiteit. Je voelt jezelf anders én mensen beoordelen je ook anders. Vrouwen met lange rokken en het haar strak tussen schuifspeldjes? Dat moeten dames met traditionele denkbeelden zijn...

Naar de kapper
Mijn haar had ik speciaal voor dit project laten groeien. Nadat ik in jouw kleding had geposeerd, ben ik snel naar de kapper gegaan. Daarna voelde ik me weer mezelf. Want ik heb helemaal geen traditionele denkbeelden. En ik wil ook niet dat mensen denken dat ik die heb.

Mijn dochters kiezen kleding uit een H&M catalogus. Ze willen dat iedereen kan zien hoe modern ze zijn. Het gekke is nog: voor jou is het helemaal hip om erbij te lopen als op de foto bij dit bericht. Als ze bij jullie een H&M catalogus zouden hebben, zou jij er zo in passen.

Groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...