Boodschappen doen zonder winkelwagen

Een fiets: heel handig als je boodschappen doet.
Ottoland, 8 april 2013

Ha Plonia,

Bedankt voor je waarschuwing. Ik zal oppassen als ik zeep moet schaven donderdag in het Openluchtmuseum.
Een bezoeker van ons blog schreef dat haar/zijn moeder een aardappelkrabberssluifje over haar vinger deed op wasdag, als ze zich geschaafd had. Dat was een soort vingerhoed. En de opoe van deze persoon gebruikte bij het schaven een leren lapje om de zeep vast te houden.

Niet tuttig

Je vroeg me wat ik onder traditionele denkbeelden versta. Nou ja, dat weet ik eigenlijk zelf niet goed. Het ging me erom dat ik niet voor tuttig versleten wil worden - en dat mensen dat toch doen als je niet een beetje op de mode let. Jij draagt tenslotte ook niet meer zulke jakjes als je moeder.


Ik geloof dat ik niet zo snel iets traditioneel vind. Het is belangrijker dat mensen hun keuzes bewust en zelfstandig maken. Dan kan een traditionele keuze beter zijn dan een vooruitstrevende.

Geen fiets

Vanmorgen heb ik weer aan jouw levensverhaal gewerkt. Al schrijvend realiseerde ik me weer eens hoe klein jouw wereld is. Je hebt geen fiets; die hebben maar weinig mensen in jouw dorp. Je hebt dus niet eens leren fietsen. En een automobiel heb je natuurlijk ook niet. Zelf vind ik het vooral in de zomer heerlijk om op de fiets een paar boodschappen te halen. Langs het wuivende riet van de Vliet, tussen roepende kieviten en grazende koeien door. En je hoeft geen winkelwagen vol te laden, want de boodschappen moeten in je fietsmandje passen. Relaxed dus.

Oh, winkelwagens ken jij natuurlijk niet. Dat zijn karretjes waarmee je langs alle kasten met boodschappen rijdt. Omdat onze kruidenierswinkels groot zijn, is zo'n kar tot áán de kassa heel handig. Je kunt er een paar tassen vol boodschappen in kwijt. Eenmaal voorbij de kassa is het een heel gesleep...

Pleisters

Trouwens nog bedankt voor je recept voor stroopballen. Ik hoop een keer tijd te vinden om ze te maken. En wat handig dat jij gewoon een stukje laken om je duim bindt als je een snee hebt. Wij hebben pleisters in de kast liggen. Daar zitten twee kleefrandjes aan, zodat ze om je vinger blijven zitten. We kopen ze bij onze kruidenier. Maar jouw oplossing is natuurlijk veel duurzamer, zoals jouw hele leven.

Liefs,
Anne Marie

1 opmerking:

  1. Zo geweldig om te lezen. Op deze manier heb je weer een heel andere kijk op de voor ons zo gewone dingen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...