Bezoek aan Sliedrechts Museum

Dit kapje in het Sliedrechts Museum deed me aan
jouw moeder denken.
Ottoland, 21 januari 2013

Ha Plonia,

Die voorraden van jou spreken tot mijn verbeelding. Jij kunt gewoon ingesneeuwd raken zonder dat  je honger zult leiden. Ik heb helemaal geen voorraad. In mijn kasten staat nauwelijks meer dan we voor de komende week nodig hebben. Goed, een extra week zouden we het ook nog redden. Ik blijf het prachtig vinden dat jullie zo zelfredzaam zijn, met voorraden die voor een flink deel uit jullie eigen boomgaard en moestuin komen. En zonder afhankelijkheid van elektriciteitsbedrijven en gasleveranciers.

Uitnodiging

Je wist al van onze nominatie voor de Geschiedenis Online Prijs. Ik heb een uitnodiging ontvangen voor de uitreiking op 12 februari. In onze categorie zijn vier andere genomineerden. Kans van één op vijf dat we winnen dus. Jammer dat jij niet mee kunt naar de uitreiking in Den Haag.

Leuk nieuws: er is een derde museum dat belangstelling heeft voor het tentoonstellen van jouw kleding. Zaterdag was ik in het Sliedrechts Museum. Dat is gevestigd in het oude gemeentehuis en het voormalige gerechtsgebouw. Je kent die statige panden aan de Kerkbuurt wel. Erg leuk om daar rond te kijken. Ik zag van alles dat voor mij bijzonder en voor jou alledaags is. Aan de aardige meneer die me rondleidde vertelde ik natuurlijk over de reconstructie van jouw kleding. Het leek hem leuk om al jouw onderrokken, ondergoed en zondagse kleding ook aan de bezoekers van 'zijn' museum te laten zien. Als het doorgaat, laat ik het je weten!

Het Sliedrechts Museum heeft ook mooie kapjes. Ze deden me denken aan het kapje dat jouw moeder draagt. Heeft ze dat eigenlijk de hele dag op haar hoofd?

Vrouwenstem

Je vroeg of het vrouwenkiesrecht ons veel goeds heeft gebracht. Dat weet ik niet. Volgens politicoloog Henk van der Kolk stemden vrouwen vroeger iets conservatiever dan mannen en stemmen ze de laatste jaren iets linkser. Dat laatste is in de hele wereld zo. Ze vinden gezondheidszorg en milieu iets belangrijker dan mannen. En ze willen inkomensverschillen kleiner laten zijn dan volgens mannen zou moeten. Maar het verschil is slechts enkele procentpunten. Belangrijker vind ik de erkenning dat hun stem ertoe doet.

Toch leuk dat voor de Geschiedenis Online Prijs veel mensen op twee vrouwen hebben gestemd...

Groet!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...