Het knotten is begonnen

Knoestige wilgenstoven, begroeid met mos. Toen ik de
wilgentenen zag, moest ik denken aan Arie en zijn hoepelmakerij.
Ottoland, 21 november 2012

Ha Plonia,

Soms wilde ik dat ik griendwerker was. Gistermiddag liep ik in de uiterwaarden van de Merwede langs een stuk hakgriend. Een Vlaamse gaai vloog op, pronkte met het heldere blauw in zijn vleugels. Fazanten schetterden. Het knotten is al begonnen, zag ik. Knoestige wilgenstoven zonder pruik staken donker af tegen de grijze lucht.

Koud in de griend

Is Arie ook alweer in de grienden aan het werk? Het moet wel koud zijn voor hem, hele dagen buiten werken. Of krijgt hij het al hakkend vanzelf warm? Hij draagt natuurlijk de wollen borstrok die jij voor hem breidde.

Je vroeg me wat geleisuiker is. Dat is suiker met pectine. Je kun er mooie jam of gelei mee maken zonder dat je fruit en sap lang hoeft te laten (in)koken.

'Buiten is het guur en vochtig en in de courant staan berichten over oorlog', schreef je. Hier is het precies zo. Herfst in Holland en strijd in de wereld. Geen Balkanoorlog, maar wel gevechten in Syrië en Israël. Sommige dingen veranderen niet, ze verplaatsen zich hooguit.

Oneerlijk

Iets heel anders: ik zag op Twitter dat je contact had met Aletta Jacobs! Die Aletta is nog steeds hartstikke beroemd weet je dat?

Overigens vond ik jouw vraag aan haar te beperkt; het gaat in een leven niet alleen om geluk, maar ook om wat je betekent voor anderen. Op dat gebied vind ik haar heldhaftig. En ik ben het met haar eens dat het oneerlijk is om het werkveld van vrouwen te willen beperken tot huis, tuin en keuken. Dat jij je daar niet, net als Aletta, wat drukker over maakt, dat snap ik toch echt niet.

Hartelijke groet,
Anne Marie

2 opmerkingen:

  1. Beste Plonia, graag lees ik je blogs. Daarom heb ik je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Zie http://rondegraaff.blogspot.nl/2012/11/pay-it-forward.html#more

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi anne marie
    MIJN ervaring is dat als je iets voor een ander (of anderen) betekent, dat bijdraagt aan je eigen geluk. IK geloof NIET dat een mens ALLEEN voor zijn EIGEN lol moet leven: een 'mens' is óók 'MEDEmens'. en dan wil ik nog niet eens 'christelijk'duiden.
    gegroet, jan

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...