Stijfselexperiment

Je servet en zelfs je zakdoek blijven staan.
Ottoland, 17 oktober 2012

Hoi Plonia,

Wat een uitvinding, dat stijfsel van jou! Eindelijk kan ik een servetwaaier maken die niet bij het minste of geringste inzakt. Zelfs zakdoeken blijven overeind staan, al is dat wat vreemd en niet zo zinvol. Maar ja, als je dan stijfsel gebruikt, dan wil je ook duidelijk effect zien. Ik heb meteen al mijn katoenen servetten in de pan gekieperd en gestreken voordat ze droog waren. Zie je wel dat ik een steeds betere huisvrouw word?

Badwater

Het kostte me overigens geen enkele moeite om een pak stijfsel te vinden. Je kunt het in de winkel gewoon  krijgen. Het staat bij de waspoeders en het heet nog net zo als in mijn moeders jeugd: Crack Free. Volgens de beschrijving op het pak kun je het witte poeder ook toevoegen aan badwater. Het zou een heilzame, verachtende werking hebben op de huid. Heb jij dat wel eens uitgeprobeerd? O nee, jij hebt geen bad. En in de teil ga je natuurlijk niet meer. Letterlijk bedoel ik dan.

Het was wel vreemd om zakdoeken en servetten in een pan te gooien. Alsof je een nieuw recept uitprobeert. Ik vraag me trouwens af of je het zou kunnen eten of drinken, want het is gemaakt van  rijst. Biologisch afbreekbaar dus. Dat kun je tegenwoordig niet overal van zeggen.

Vreemd gezicht: een servet en een zakdoek in de pan.
De eerstvolgende keer dat we gasten krijgen, zet ik mijn servetwaaiers op tafel. Ik zal de gasten vertellen dat ze zo mooi blijven staan dankzij jouw tips.

Liefs,
Anne Marie

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...