Plonia aan zee

Plonia aan zee...
Ottoland, 15 augustus 2012

Lieve Plonia,

Een droomwens van jou is vandaag op een symbolische manier een beetje uitgekomen. Als je goed naar de foto kijkt, lijkt het alsof je vandaag aan zee bent geweest. Je hebt naar de meeuwen en de branding geluisterd, je kousen en klompen uitgedaan en met opgetrokken rokken door de golven gelopen. Het verbaasde je hoe zout het water was, hoe bruisend de branding, hoe hoog de lucht en hoe weids het strand en de zee. Ik hoop dat je ervan hebt genoten!

Die klompen - precies die van jou - heb ik trouwens uitgeprobeerd om te ervaren hoe dat is, lopen op houten schoeisel. Ik vind het bar ongemakkelijk.

Clara van Sparwoude

Wat bijzonder dat je afstamt van Clara van Sparwoude. Op mijn computer heb ik eens even opgezocht wie zij was. Ze is omstreeks 1530 geboren en deed veel aan liefdadigheid. Ook was ze erflaatster van een fonds dat eeuwenlang uitkeringen verschafte aan nazaten van haar familie. Een van die nazaten ben jij dus. Zelf kreeg ze trouwens geen kinderen. Bij het archief van de stad Delft heb ik haar portret opgevraagd. Misschien sturen ze me dat toe, dan kan ik het je laten zien.

Baan opzeggen

Ik vond dat je wel erg streng voor me was in je laatste bericht. Mijn baan opzeggen... dat zou me aan mijn hart gaan. Dankzij mijn werk ontmoet ik veel boeiende mensen, schrijven doe ik graag en mijn collega's zou ik enorm missen als ik niet meer naar de redactie zou kunnen gaan. Het moet toch mogelijk zijn om iets meer te leven zoals jij zonder meteen te overdrijven? Ik bedoel: iets dichter bij de natuur, met meer aandacht voor kleine dingen, meer tijd voor familie, minder haast. Heb je tips voor me?

Hoe gaat het overigens met je zwangerschap? Daar heb je al lang niets meer over verteld.

groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...