Foto van Neeltje

Neeltje de Keizer trouwde in 1901 en overleed
in het jaar erna.
Ottoland, 20 augustus 2012

Hoi Plonia,

Moet je eens kijken van wie ik een foto heb gekregen. Jij herkent deze vrouw natuurlijk; het is Neeltje de Keizer, de moeder van je neefje Gerrit en de eerste vrouw van je broer Pieter. De kleine Gerrit heeft haar niet eens gekend, zo jong was Neeltje toen ze overleed.
Weet je hoe ik aan die foto kom? Ik kreeg hem toegestuurd door een kleindochter van Pieter: Corrie Vriend-Weppelman.
Jij moet Neeltje nog gekend hebben. Was ze aardig? Het valt me op dat ze ook een broche draagt op een band om haar hals, net als jij. Hebben alle vrouwen bij jullie dat? Het staat wel deftig.


Recept

Je vroeg of er zeilschepen op zee varen. Jawel, zeilbootjes voor de pleziervaart. Maar schepen die goederen of personen vervoeren hebben geen zeil meer nodig; ze varen met een motor. En dat recept voor havermoutkoekjes wil ik graag hebben. Grappig dat je die in de koekenpan bakt.

Keuzes maken

Wat je schrijft over mijn leven is natuurlijk waar. Ik zou mijn leven best eenvoudiger kunnen maken. Alleen vind ik keuzes maken nogal lastig. Jouw leven is helemaal ingebed in de tradities van je familie, kerk en dorp. Het lijkt wel alsof je niet eens de mogelijkheid hebt om iets te kiezen.

Ik vind het eerlijk van je moeder dat ze uiteindelijk toch heeft verteld over het drankprobleem van je grootvader. Corrie Vriend stuurde me oude brieven van haar opa Pieter (jouw broer dus) waaruit ik ook al begreep dat het tweede huwelijk van jouw grootvader Izaak met Maatje Kramer niet zo soepel verliep.

Prachtige rammelaar heeft Arie gemaakt. Mijn man heeft ook iets leuks gemaakt: een verjaardagskalender met foto's van ons blog. Jouw geit Gijsje staat er ook op.

Liefs,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...