Geen lege kleerhangers

We kunnen toch geen lege kleerhangers
tentoonstellen?
Ottoland, 21 juli 2012

Plonia,

Dat kun je niet maken! Na al het naaiwerk dat Marlise al aan jouw rokken en ondergoed heeft gehad… ga je ons nu verbieden om het aan anderen te laten zien? Denk aan het onderzoek dat Marlise en ik hebben gedaan naar kleding uit jouw tijd. En aan de reacties die via ons blog en Twitter binnenkwamen, van mensen die het jammer zouden vinden als we jouw kleding niet mogen exposeren.


Grote onderbroek

Misschien zijn er mensen die moeten lachen om jouw vier onderrokken, om jouw grote onderbroek of je dikke borstrok voor koude dagen. Ik kan niet garanderen dat niemand zal grinniken. Maar uit de reacties begrijp ik dat mensen het vooral interessant vinden om te zien hoe vrouwen zich honderd jaar geleden kleedden. Het is zo verrassend ánders dan in 2012.

Humor

Hoe zou ik het vinden als mijn achterkleinkinderen (als ik die krijg) later mijn spijkerbroek of ondergoed zouden willen namaken en tentoonstellen? Vooral grappig, denk ik. Probeer de humor ervan in te zien: mensen die zich vergapen aan iets wat voor jou heel gewoon is. Bezoekers die niet eens weten dat jij je rokken over je hoofd aantrekt, of dat je geen elastiek in je ondergoed hebt. Die verrast opkijken als ze horen dat jij je bovenrok ook als omslagdoek gebruikt, door hem omhoog te klappen en om je heen te slaan als het koud is of regent. En die niet wisten dat je wel een corset hebt, maar nooit een bh draagt.

Wil je ons plezier alsjeblieft niet bederven en met je hand over je hart strijken?

Liefs,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...