Strijkijzeronderzoek

Ik heb een strijkijzeronderzoek voor je
gefilmd. De link staat hieronder.
Ottoland, 4 juni 2012

Ha Plonia,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik voel me vereerd dat je mij er al over scrheef. Nu realiseer ik me pas dat je maar ruim drie jaar ouder bent dan mijn oudste dochter: 22. En over negen maanden staat jou al zoiets groots als het moederschap te wachten.

Straks is niet meer je eigen geboortedatum, maar die van je kind het rekenkundig uitgangspunt van je leven. Dan bestaat je leven uit twee delen: het deel vóór en het deel ná die datum.

Je vroeg me iets te schrijven over de gezondheid van je kind. Maar over jouw persoonlijke toekomst ga ik niets zeggen hoor. Ik leef in het heden, net als jij.

Kreukels
Iets heel anders: het afgelopen weekeinde heb ik geprobeerd te strijken op z'n negentientwaalfs. Wat viel dat tegen zeg. Hoe weet jij nou bijvoorbeeld wat de goede temperatuur is? Zo'n oude strijkbout heeft maar drie standen: te koud, te heet en iets ertussenin. Ik vond het moeilijk. Alsof ik grind moest harken met een vork, zoiets. De kreukels kreeg ik er niet goed mee weg. En omdat de bout zo oud is, was hij ook nog roestig geworden. Mijn witte kussensloop werd helemaal bruin.

Filmpje strijkijzeronderzoek
Ik heb een filmpje voor je gemaakt! Kijk maar:Groetjes,
Anne Marie

2 opmerkingen:

  1. Hallo Anne Marie,
    Wat een leuke grap: Plonia was met het draadloze strijkijzer haar tijd ver vooruit!
    Ik heb een familiegeschiedenis geschreven over de ouders van mijn vader en hun elf kinderen, dat zich in de 20e eeuw afspeelt ('Over Kruit gesproken...) Wat heb ik genoten van de research en de interviews. Ik kan me dus goed voorstellen dat je geniet van dit project. Misschien ga ik een vervolg schrijven, maar dan in romanvorm, over mijn oma. Het lijkt me een hele uitdaging om in haar huid te kruipen. Ik heb al veel inspiratie opgedaan door jouw blogs! Veel succes en ga zo door! hartelijke groet, Anneke Kruit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het natuurlijk ook niet, maar zou het niet zo zijn dat ze in 1912 het wasgoed eerst vochtig maakten voordat ze het gingen strijken? Dan krijg je toch een beetje hetzelfde effect als nu met een stoomstrijkijzer.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...