Izaak is kwijt

Ottoland, 19 juni 2012

Plonia,

Wat ik gisteren vergat te vertellen: ik kreeg een bericht van het Archief Eemland in Amersfoort. De archivaris  schrijft:

'Helaas is uit de bevolkingsregisters van Woudenberg 1850 niet op te maken of Gerrit Cornelis Weppelman een biologische zoon is van Izaak Weppelman. Het vreemde is zelfs dat Izaak in de volkstelling van 1850 te Woudenberg niet meer voorkomt. Mogelijk is hij overleden of vertrokken.'

Vind je dat niet raar? Ik weet dat hij in 1850 nog niet overleden was. Ik heb een kopie van zijn overlijdensakte. Hij overleed op 11 oktober 1886 in Veenendaal. In 1846 trouwde hij in Woudenberg met de moeder van jouw vader, Maatje Veldhuizen. Kun jij je moeder misschien een keer wat vragen stellen over jouw opa?

Overigens kreeg ik ook een bericht van de archiefbeheerder van Hervormd Woudenberg. Hij gaat zoeken in notulen van kerkenraadsvergaderingen of er iets in staat over Maatjes voorechtelijke zwangerschap. Hij hoopt me half juli te informeren over 'de stand van zaken met betrekking tot het onderzoek.'

Groet!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...