In verwachting

Mijn moeder Plonia Dubbeldam en mijn vader Gerrit
Weppelman. Deze foto is vorig jaar gemaakt, toen
ze veertig jaar getrouwd waren.
Hardinxveld, 1 juni 1912


Beste Anne Marie,

Het is spannend dat je verder onderzoek doet naar de ouders van mijn vader. Zelf ga ik er van uit dat grootvader Weppelman mijn echte grootvader was. De ouders van mijn vader leven allebei niet meer. Ik kan hen niets meer vragen, als ik het al zou durven.

In verwachting
Er is momenteel iets anders dat me veel meer bezighoudt. Ik denk dat ik in verwachting ben!
Jij bent, na Arie, de tweede die het hoort. Dus je moet er verder nog maar niet over praten.


De hele dag door 
denk ik eraan. Ben ik over negen maanden moeder? Wordt het een jongen of een meisje? Blijft het in leven? Mijn moeder verloor vijf keer een kind, al voordat het een jaar was geworden. O, wat zou ik graag een antwoord hebben op deze vragen. Bij het strijken, bij het aardappels schillen, bij het onkruid wieden, steeds denk ik aan pasgeboren kindertjes. De gedachte dat het ook mis kan gaan, duw ik steeds weg. Stel je toch voor dat er straks zo'n klein wezentje bij ons in een wieg zal liggen...
Ik dacht: jij leeft in 2012, dus jij weet of ik een gezond kindje zal krijgen. Kun jij me niet iets meer vertellen? Dat zou me zo geruststellen!

Je liefhebbende,
Plonia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...