Gezellige familie

Mijn zus Neeltje met haar kleine.
Hardinxveld, 15 juni 1912

Beste Anne Marie,

Wat ziet de Rivierdijk er merkwaardig gestreept uit in jouw tijd. Vinden jullie dat mooi? Ik zie wel dat de dijk niet stoffig of modderig is, dat is natuurlijk prettig. En die auto's, ik ben blij dat ik daar niet in hoef te stappen. Nu houd ik helemaal niet van auto's, ook niet van die uit mijn eigen tijd, maar bij jullie zie ze er nog vreeslijker uit.

Huis gekocht

Laat ik je eerst vertellen dat Arie het huis op Rivierdijk B545 heeft gekocht. Over een maand gaan we verhuizen. Ik vind het spannend maar toch ook leuk. Het huis is groter dan de woning waarin we nu leven. In de slaapkamer is veel ruimte voor een wieg. Zal ik mijn vader vragen om een wieg van smeedijzer te maken? Of mijn broer Pieter, hij is ook smid. Nee, Pieter vraag ik het niet. Hij heeft genoeg aan zijn hoofd, met een kind en zonder vrouw. Al tweemaal heeft hij een vrouw verloren. Zijn zoon Gerrit brengt hij groot met hulp van zijn huishoudster Aartje.
Je vroeg wat voor boom er achter het huis staat. Dat is een notenboom. In het najaar kan ik mijn eigen noten rapen!

Vanmiddag ben ik bij mijn zus Neeltje op bezoek geweest. Haar dochtertje Lena is zo'n schatje. Ze stapt al parmantig rond. Neeltje had een wieg van wielgentenen, met prachtig geborduurde lakentjes erin, met heel fijn gehaakte randjes erlangs. Neeltje is erg handig met naald en draad. Ze is net als ik getrouwd met een hoepmaker: Jan de Kok.

Broers en zussen

Wonen jouw broers en zussen ook bij jou in de buurt? Ik ga graag bij mijn familie op bezoek, voor een praatje en wat gezelligheid. Mijn oudste broer Izak is getrouwd met Geertruida Verhoef en woont aan de Nieuweweg. Martinus is getrouwd met Corstiana de Stigter. De man van mijn zus Maartje heet Thomas Vermeer. Maartje en Thomas hebben al twee kinderen. Dan is er nog Han, die officieel Johannes heet. Hij is getrouwd met Pieternella Breur en heeft een dochter die ook Plonia heet. De familie is nu zo groot dat we zelfs in de woonkamer van ons nieuwe huis niet allemaal zouden passen.

Ik groet je hartelijk,
Plonia

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...