Tevreden huisvrouw

Eerst werden verpakkingen steeds mooier en kleuriger, nu juist
steeds eenvoudiger, of eh... authentieker.
Ottoland, 22 mei 2012

Hey Plonia,

Bedankt voor de hooikist-tips uit jouw kookboek. Goed idee om het hooi ergens in te doen. Ik heb oude kussenslopen genomen in plaats van jute. Op internet zag ik dat je ook goed deeg kunt laten rijzen in een hooikist. Ik gebruik de mijne (eigenlijk een mand) niet vanwege gestegen petroleumprijzen hoor, maar om te ontdekken hoe het leven in jouw tijd was. Voor de lol dus.

Ik vind het mooi om te zien met hoeveel overgave jij in je huishouding bezig bent. Als ik jouw blogbericht lees over de keurige stapeltjes in je linnenkast en je tweets over de pudding die je maakt voor de zondag, de rabarberoogst uit je moestuin, de sokken die je aan het breien bent, de kool die je hebt ingemaakt, dan word ik bijna jaloers op jouw toewijding. Af en toe kan ik best genieten van iets huishoudelijks. Een brood bakken bijvoorbeeld, of kaarsen aansteken en een ovenschotel maken. Maar meestal is het werk thuis een noodzakelijk kwaad dat me afhoudt van andere bezigheden. Tevreden zijn met je huishouding als koninkrijk, dat lijkt me soms heel prettig.

Er zijn meer mensen die af en toe een soort heimwee voelen naar eenvoudiger tijden. Dat blijkt uit van alles. Moestuintjes zijn in de mode, zelf brood bakken is dat ook. Breien, dat wordt ineens weer gedaan, terwijl het jarenlang tuttig was. En jij zou lachen om de verpakkingen die we nu leuk vinden: ouderwetse bruine zakken. Terwijl we in staat zijn om prachtige pakjes te maken, met foto's in alle mogelijke kleuren. Zou je me eens willen schrijven hoe de verpakkingen in jouw tijd eruit zien?

Geniet van de zomer! En doe de groeten aan je humeurige buurman :- )

Groet!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...