Op de foto


FOTO: MERLIJN DOOMERNIK
Ottoland, 9 mei 2012

Hoi Plonia,

Moet je nu toch eens kijken: je achterkleindochter in gehuurde kleding uit 1910. Met deze foto heb ik in een landelijke krant gestaan, omdat mensen het zo leuk vinden dat wij elkaar schrijven. Dagblad Trouw - zo heet die krant - had de kleding gehuurd bij een Amsterdams bedrijf dat 'De Klerewijven' heet. Trouwens: jouw foto stond ook in Trouw. Ongeveer 100.000 mensen lezen die krant...

Grijns
Ik mocht niet lachen van fotograaf Merlijn, want dat doen ze in 1912 niet op foto's. Als fotografen uit jouw eeuw op de ontspanknop drukken, duurt het nog 10 seconden voordat de foto gemaakt is. Da's lang genoeg om elke lach in een grijns te veranderen. Wat vind je van de kleren die ik aan heb? Beter dan mijn spijkerbroek zeker?

Over een paar maanden wordt het nog leuker: dan hebben we jouw kleding nagemaakt en kan ik daarmee op de foto. Misschien laat ik mijn haar ook wel groeien.

Diner
Door alle consternatie over mijn foto's vergeet ik bijna om het over ons diner te hebben. Geweldig dat je meedoet! De gerechten die je voorstelt vind ik prima. Hangop heb ik nooit gemaakt, maar ik weet hoe het moet. En spek eet ik niet, maar je hebt tegenwoordig een vleesloos alternatief dat erop lijkt.
Ik wist trouwens niet dat je tussen de middag warm eet. Ik had juist voor vijf uur gekozen omdat jij al vroeg opstaat en vast vroeger eet dan ik. Tot zaterdag om vijf uur!

Liefs,
Anne Marie
FOTO'S: MERLIJN DOOMERNIK


1 opmerking:

  1. Door dat artikel in Trouw kwam ik op je (of moet ik zeggen: jullie?) blog terecht. Boeiend! Een boeiend concept, en een boeiende tijd, dat 1912 en daaromtrent. Ik ga eens op een regenachtige zondagmiddag bijlezen....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...