Kachel gepotlood

Mijn bak met kolen heb ik weggezet; het wordt zomer.
Hardinxveld, 2 mei 1912

Beste Anne Marie,

Het doet me deugd dat je de wringer weet te hanteren, ook al moest je er dan voor naar een museum. En het verheugt me dat er nog mensen zijn die het patroon van mijn borstrok willen hebben. Het is werkelijk een goed patroon. Ik stuur het je bij dezen. Wellicht kun je het op de pagina over je kledingproject zetten?

Kachelpoets
Wat is het jammer dat we niet bij elkaar op de koffie kunnen komen. Zo'n eeuw tijdsverschil kan toch flink in de weg zitten. Graag zou ik je eens van aangezicht tot aangezicht spreken over jouw leven. Ik kan maar niet begrijpen dat je het leuker vindt om voor een baas te werken dan thuis bezig te zijn. Zelf heb ik vandaag de ragebol gehanteerd en de stoep geboend. Alles ziet er weer zo keurig uit. En een paar dagen geleden heb ik de kachel gepotlood. O, dat moet ik natuurlijk uitleggen. Ik bedoel dat ik hem met kachelpoets weer mooi zwart heb gemaakt. De binnenkant heb ik gereinigd en de kolenbak staat nu in de kelder, tot het najaar. 't Is fijn dat de kachel voorlopig niet meer aan hoeft, want het stoken brengt stof in mijn woning.

Je schreef dat mevrouwen met een drukke baan soms een werkster hebben. Ik vroeg me af: wie ziet erop toe dat de werkster haar werk goed doet als mevrouw zelf naar haar werk is? Dat kan toch niet goed gaan? De mensen in jouw tijd houden er toch wonderlijke methoden op na.

Uw liefhebbende,
Plonia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...