Het onderzoek wordt vervolgd

Ottoland, 31 mei 2012

Hoi Plonia,

Het onderzoek naar de ouders van jouw vader krijgt een vervolg. Ik heb contact gezocht met het Archief Eemland. Archieven die de geboorteplaats van jouw vader betreffen worden daar bewaard. De vraag of Izaak Weppelman de biologische vader van Gerrit Weppelman was, blijft me bezighouden.

Uit gegevens over volkstellingen schijn je soms iets te kunnen opmaken. Van de hervormde kerk in Woudenberg weet ik al dat er bij de doop van jouw vader Gerrit in het doopregister niets is genoteerd over zijn vader. Bij zijn doop droeg Gerrit nog de achternaam van zijn moeder (en jouw oma) Maatje Veldhuizen. Pas toen Maatje twee jaar later met Izaak Weppelman trouwde, kreeg jouw vader de achternaam Weppelman. Maar dat vertelde ik jou al eerder.

Binnenkort krijg ik antwoord van Archief Eemland in Amersfoort. Zodra ik wat hoor, laat ik het je weten!

Hartelijke groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...