Ongeluk op schrikkeldag

Hardinxveld, 29 februari 1912

Het is vandaag schrikkeldag. Ik vergeet altijd hoe het zit met schrikkeldagen. Zou er over bijvoorbeeld honderd jaar ook een schrikkeldag zijn in februari?
Voor de bestuurster van het automobiel dat vandaag van de dijk reed had het beter geen 29 februari kunnen worden; zij moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Maar dat zou wellicht op 1 maart ook gebeurd zijn, wie zal het zeggen.
Het was een naar gezicht, die gedeukte automobiel tegen het huis van de familie Klop. 't Was een Ford. De wagen hing schuin tegen de dijk, de platgedrukte voorkant leunde tegen de voorgevel. Het rechter luik naast het raam was ook beschadigd. En het tuinhek, daar was natuurlijk niks meer van over. De nachtwaker kwam de schade opnemen.

Ik denk niet dat het veel gaat worden met die automobielen. Je ziet hoe gevaarlijk het is. Een paard kan ook op hol slaan, maar zo'n beest bedaart wel weer. Geef mij maar een paard en wagen, of een hondenkar. Het lijkt me toch altijd nog makkelijker om een paard te mennen dan om zo'n automobiel recht op de dijk te houden. Nee, 't is niks gedaan met die voertuigen. Ik heb gehoord dat ze wel 72 kilometer per uur kunnen rijden. Levensgevaarlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...