Snoep en moedermelk

Wel lekker, al die kleur-, geur- en smaakstoffen
uit de fabriek...
Ottoland, 4 juni 2013

Hoi Plonia,

Alles heb ik eraan gedaan om mijn dochters zo verantwoord mogelijk te voeden. Aan het begin van hun leven kregen ze dus moedermelk; altijd precies op temperatuur, gratis, vers en dagelijks voldoende op voorraad. En ook nog eens kind- en milieuvriendelijk verpakt. Bolle, blozende wangetjes kregen mijn meiden ervan.

Ik moest er alleen steeds voor zorgen dat ik op 'etenstijd' in hun buurt was. Het moederschap is een zoete vorm van vrijheidsbeperking.

Extra werk

Waarom veel moeders kiezen voor het gedoe met flesvoeding heb ik nooit goed begrepen. Niet alleen omdat ze zichzelf extra werk en kosten bezorgen, ook omdat ze hun kind iets 'voorschotelen' wat minder goed is dan hun eigen natuurproduct. Het fabrieksspul is hooguit de minst slechte optie voor noodgevallen.

Toch, toen het legertje caissières en ander winkelpersoneel met mijn dochters kennismaakten, ging het een beetje mis met hun voeding.
'Mag ze een snoepje?' was de standaardvraag als ik met mijn blozende kindertjes bij een kassa verscheen. Aanvankelijk kon ik nog weigeren, maar na één toegeeflijke bui was het hek van de dam. Na een rondje langs bakker (biscuitje), slager (plakje worst), supermarkt (snoepje) en drogist (nog een snoepje) hadden ze geen lunch meer nodig.

Moederloos

Ik wed dat het bij jullie anders gaat, Plonia. Jullie winkeliers delen vast geen zoetigheid uit alsof het altijd 5 december is. En alle moeders in jouw dorp geven borstvoeding, denk ik. Maar hoe moet het  als een moeder door ziekte haar baby niet kan voeden? Hoe ging dat bij de kleine Gerrit, toen zijn moeder was overleden?

Hopelijk is jouw moeder weer beter, zodat je volgende week maandag weer een gewone wasdag hebt.
Wat de uitbreiding van het mannenkiesrecht betreft: natuurlijk moeten ze vrouwen dan ook meteen een stembiljet in handen geven. Dat vrouwenkiesrecht komt er toch wel, dus waar wachten de heren nog op?

Fijne dag!
Anne Marie

3 opmerkingen:

  1. Prachtig om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ellen en 'Rebelse Huisvrouw',
    Bedankt voor jullie enthousiasme. Dat is het grappige van bloggen: lezers geven soms feedback. Heel anders dan schrijven voor 'papieren' media. Ik lees ook af en toe op jullie blogs hoor, als ik tijd vind. Leuk om te zien wat er in jullie levens gebeurt :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...