Een relikwie van mijn overgrootvader

Voorwerpen van verschillende generaties,  
Ottoland, 28 mei 2013

Hey Plonia,

Ik heb iets bijzonders gekregen, van een aardige vrouw uit Hardinxveld: een label uit de hoepelmakerij van Arie. Prachtig om het in mijn handen te houden en te bedenken dat jouw Arie het ook ooit in zijn vingers hield. Arie gebruikt het label om aan bossen met hoepels te bevestigen, ik heb het aan een fotolijst gehangen.

Vier generaties

De voorwerpen op de foto vertegenwoordigen vier generaties: een label van mijn overgrootvader, een verliefde foto van mijn ouders, een foto van mijn zus en mijzelf in het bed van jouw dochter Annigje (mijn oma) en het eerste brilletje van mijn jongste dochter.

Het label is voor mij ook symbool voor de ijver van mijn overgrootvader. Ik heb er bewondering voor dat hij zijn eigen bedrijf opzette, en dat hij in zijn leven diverse beroepen had. Hij bewoog mee met de arbeidsmarkt.

Recessie

Ik schreef je al eens dat het bij ons recessie is. Om mij heen hoor ik steeds vaker over mensen die hun baan verliezen. Af en toe vraag ik me af wat ik zou doen als het mij overkomt. Ik heb me voorgenomen om een voorbeeld te nemen aan Arie. Al hoop ik natuurlijk dat ik lekker op de krantenredactie kan blijven.

Radijs en tonijn

Na jouw verhaal over radijsjes heb ik er een paar gekocht in de supermarkt (dat is een soort kruidenier). Liever had ik ze geoogst in mijn eigen tuin. Hopelijk komt het ooit zover. Volgens mijn jongste dochter smaken radijsjes goed in tonijnsalade, als je ze in kleine stukjes snijdt. Eet jij eigenlijk wel eens tonijn?

Doe de groeten aan Arie en zeg maar dat ik blij ben met het label uit zijn hoepelmakerij! Toen hij zijn labels bij de drukker bestelde, verwachtte hij vast niet dat zijn achterkleindochter er een aan een fotolijst zou hangen.

Liefs,
Anne Marie

1 opmerking:

  1. Vrouw Loeve,heeft U het zo druk? Wilt U een keertje mijn email beantwoorden,ik zou heel graag verder willen gaan met waarmee ik bezig ben.

    Groet,Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...