Johannes Vermeer in Openluchtmuseum

Ottoland, vrijdag 12 april

Hoi Plonia,

We hebben de foto's van onze tijdreis ontvangen.

Alsof Johannes Vermeer aan het werk geweest is, zo schilderachtig is onderstaande foto die fotografe Gera van den Hof gisteren in het Openluchtmuseum van Marlise maakte. Voor meer foto's, klik op: http://www.plonialoeve.com/p/fotos.html


6 opmerkingen:

 1. Pastinaak wordt in Zweden nog veel gegeten. Gekookt of uit de oven.
  Pastinaak, zoete aardappel, venkel met wat zeezout en olijfolie. Heerlijk!
  Mooi om te lezen en zien hoe jullie dag was!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond de foto al zo bekend voorkomen. Johannes Vermeer is een treffende beschrijving. Wat een beauty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was vast moeilijk de tijdreis naar 2013 weer te maken? Wat een mooie plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel even een vraagje aan Plonia,: had u ook zoveel pannen als op deze foto? Het lijkt mij een kookplaats in een keuken van mensen van gegoede stand. Verder, zo heb ik in de jaren 50 van de vorige eeuw nog veel keukens gezien: geen waterleiding, koken op hout, kolen of turf en in een enkel geval ook nog geen elektriciteit, ik was nog een lagere schoolkind, maar dacht ook toen al in beelden en kon dus in een flits vergelijkingen maken, veel van wat ik zag heb ik onbewust in mijn geheugen opgeslagen en komt dan in beelden terug. (Ik heb geen fotografisch geheugen).Als nou alle foto's maar zo mooi zijn geworden. WE7

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik waardeer veel van mijn eigen tijd enorm, maar 1910 heeft aantrekkingskracht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's, ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.
  Over die oude groenten nog even, ik ben in het bezit van mijn grootmoeders kookboek, uitgegeven in 1908 (dat was al de zestiende druk toen) Het heet recepten van de Haagsche Kookschool.
  Hoe het er precies uitzag toen mijn grootmoeder het kreeg (of kocht) weet ik niet. Nu is het in een bruin stuk pakpapier verpakt en hangt het in losse katernen uit elkaar. Veel recepten voor 8 personen en er werd niet gekeken op een kilo vleesch of biefstuk als ik het zo inkijk. Het conserveren in azijn, staat erin evenals conserveren in suiker. Heel leuk om zo eens in te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...