Klunzen in de keuken

Vrouwen kunnen in de kerk meer dan een kerktasje naar
binnen en naar buiten dragen.
Ottoland, 14 maart 2013

Ha Plonia,

Jij hebt me wel eens verweten dat ik de draak met jou stak, maar nu doe je het met mij. Ik schreef over Abraham Kuyper, die jullie zo waarderen. En dat hij vrouwen binnen de kerk wel stemrecht geeft, maar daarbuiten niet. Met sigaren rokende vrouwen of breiende mannen heeft dat weinig te maken.

Overigens: als mannen visnetten kunnen breien, waarom dan geen truien?

Ik vind het leuk om na te denken over de vraag waarom we iets mannelijk of vrouwelijk vinden. Volgens mij zijn de verschillen tussen mannen onderling - en tussen vrouwen onderling - groter dan de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Klunzen

Een tijdje terug stond ik tijdens een receptie te praten met een paar oudere vrouwen. Ze waren het erover eens dat hun mannen klunzen zijn in de keuken.
'Hij bakt een ei en laat een slagveld achter', zei er een.
'O, en als hij een boodschap moet halen in de supermarkt blijft hij zo lang weg', zei een ander. 'Hij kan er nooit iets vinden.'
Hun conclusie: boodschappen doen en koken, dat kunnen mannen niet. En ze hapten met smaak van een gevuld ei dat door een mannelijke kok was klaargemaakt.

Zelf heb ik nooit de behoefte gevoeld om de keuken tot mijn territorium te maken. Ik moedig elke vorm van ijver door mannen aan.

Doe de groeten aan Arie!
Anne Marie

P.S. Van jullie ideeën over opvoeding krijg ik nog geen duidelijk beeld. Je schreef over Jacob Cats die zei 'Men moet het takje buigen als het jong is'. Wat bedoel je daar precies mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...