Het mooiste kind

Ook lekker als er geen baby is geboren. Dit geven
wij aan kraambezoek.
Ottoland, 19 februari 2013

Lieve Plonia,

Heel hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Ik had gisteren al willen reageren, maar het was erg druk. Natuurlijk heb ik wel veel aan je gedacht.

Baker

Hoe is dat nou: de hele dag in bed liggen met zo'n strak sluitlaken om? En heeft Annigje jullie uit de slaap gehouden afgelopen nacht? Ik hoop dat de baker een beetje vriendelijk en deskundig is. Het bevalt me niet dat ze helemaal geen opleiding heeft gevolgd.

Via Twitter en ons blog kwamen er allerlei felicitaties voor jou binnen. Dat heb jij op het moment dat ik dit schrijf natuurlijk nog niet gezien, want je moet in bed blijven.

Poppenlipjes

De dag waarop onze oudste dochter werd geboren herinner ik me alsof het gisteren was. Het liefst keek ik de hele dag naar haar gezichtje. Met mijn verstand kon ik er niet bij dat alles aan haar klopte: de kleine wenkbrauwtjes, de wimpertjes die af en toe trilden in haar slaap, de bewegingen van haar poppenlipjes, haar donzige piekharen... Nog nooit had ik zo'n mooi kind gezien.

Morgen schrijf ik je weer. Dan laat ik je een foto zien die vorige week gemaakt is. Daarop heb ik jouw kleding aan. Ik zie eruit als je moeder, in plaats van als je achterkleindochter.

Liefs,
Anne Marie

1 opmerking:

  1. De sluitlakens waren enkele decennia geleden ook nog gebrukelijk. En gek hé?, ik denk nog steeds dat dit een goede zaak was/is. Bekkeninstabiliteit bestond toen niet.
    En ja, fluor zat ook nergens in, wat ook als oorzaak wordt gegeven door de wetenschap. Dus wat dit oudere mens betreft; het sluitlaken weer invoeren! Heb het goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...