De wereld door jouw ogen

Kamperen: kampvuurtje, klapstoelen en eh,
weinig comfort.
Ottoland, 9 februari 2013

Hey Plonia,

Weet je wat bijzonder is? Naarmate wij elkaar langer schrijven, betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik dingen door jouw ogen bekijk. Dan denk ik: wat zou Plonia hiervan vinden?

Verkwisting

Het overkomt me bijvoorbeeld als ik een heel schaars geklede vrouw op een reclameposter zie. Of als ik na een handwas liters water weg laat lopen. Water dat ik nog best had kunnen benutten om groene algen van mijn straat te schrobben. Verkwisting zou jij zeggen.

Het overkomt me ook als ik foto's bekijk van de verjaardagen van onze kinderen; feestjes met veel snoep en cadeaus. En als ik fotoboeken van onze kampeervakanties tegenkom. Weet jij dat wij 's zomers voor ons plezier dagenlang ons comfortabele huis verlaten om heel primitief onder tentdoek te gaan wonen?

Kamperen

In een krantenarchief zocht ik op het trefwoord 'kamperen' naar berichten van omstreeks 1913. Ik zag dat bij jullie alleen militairen, ontdekkingsreizigers en ontheemden dat doen. In de Nieuwe Gorinchemse Courant van juli 1910 kwam ik onderstaand bericht tegen.Kraamtijd

Op Twitter zag ik dat je griepje weer over is. Gelukkig, want jullie kind moet een dezer dagen geboren worden. Wil je me eens vertellen hoe het er bij jullie aan toe gaat rond bevalling en kraamtijd?

Groet!
Anne Marie

5 opmerkingen:

 1. Oh zoo herkenbaar! Ik denk ook meermaals per dag: "Wat zou Plonia nu denken / zeggen?" Bijvoorbeeld als ik de vaatwasser leegruim, als de bestellingen van de onlinewinkel voor de deur staan of ik geld uit een apparaatje uit de muur haal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds kort heb ik dit blog gevonden, ik geniet er volop van, en al ben ik nog maar net hier rond aan het kijken, ook ik denk al: "Wat zou Plonia er van zeggen"
  Ik hoop nog lang hier te kunnen lezen, wat is dit blog geweldig knap opgezet. Klasse !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh... wat heb ik genoten !! Via andere blogs kwam ik hier terecht.
  Heb de hele middag alle stukjes gelezen. Leefde even helemaal mee in de vorige eeuw.
  Blijf je/jullie zeker volgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mij gaat het precies zo. Vanmorgen stond ik de wasmachine vol te stouwen met beddengoed die na ruim één uur in de droger belandde. Inmiddels al gestreken in de kast. Hoe moet Plonia niet gebeuld hebben om haar wasgoed alléén al gewassen te krijgen. Ik weet het wel, ze wist niet beter, maar ik heb wel respect voor haar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al geruime tijd lees ik hier mee. Mijn vader is geboren op 25 december 1912 dus van dezelfde leeftijd als de nog niet geboren baby van Plonia.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...