Beelden uit jouw dorp

In dit statige pand zit nu een bloemenzaak. Zit er bij jullie een post-
kantoor in?
Ottoland, 30 januari 2013

Ha die Plonia,

Hardgekookte eieren bewaren in azijn? En hoe smaken die eieren dan na een aantal weken? Hartstikke zuur toch? Het lijkt me niks. Maar omdat ik nieuwsgierig ben geworden, ga ik het toch eens proberen.

Uien bewaren in azijn, dat ken ik. We hebben altijd een potje kleine uitjes in azijn in huis; lekker bij hartige rijstgerechten. Dat laatste vind jij weer vreemd denk ik. Volgens mij eet jij de rijst alleen als dessert, met krenten en bruine suiker, gegaard in jouw hooikist.

Filmen

Vanmiddag was ik even in Hardinxveld, om het stuk Rivierdijk en Peulenstraat te filmen waaraan jij en jouw ouders wonen. Je zal vinden dat er veel is veranderd, maar ik denk dat je ook nog best het een en ander zult herkennen. Ik moet de beelden nog monteren, maar laat ze je binnenkort zien. In het pand op de foto heb ik vanmiddag een paar takken kersenbloesem gekocht. Er is namelijk een bloemenzaak in gevestigd. Zit er bij jullie een postkantoor in?

Jouw kerk heb ik ook gefilmd. En herberg De Zwaan. Ken je die? En de grenspaal op De Dam, met het riviertje De Giessen. Ik ben heel benieuwd wat jij bij de beelden kunt vertellen, als ik ze binnenkort laat zien.

Groet!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...