Een vangnet bij armoede

Lopen met vier rokken aan, dat is
nog best een kunst.
Ottoland, 12 november 2012

Ha Plonia,

Jouw verhaal over armoedebestrijding vind ik indrukwekkend. Ineens begrijp ik beter waarom familie voor jou zo belangrijk is. Familie hebben jullie als vangnet heel hard nodig.

Bij ons regelt de overheid een heleboel, maar de regering is momenteel flink aan het bezuinigen. Ik verwacht dat mijn tijdgenoten minder individualistisch gaan worden en dat steun van familie belangrijker wordt. Daarmee zullen familierelaties waarschijnlijk meer gekoesterd gaan worden.

Echte armoede

Het lijkt me confronterend om regelmatig met armoede, ziekte en dood in aanraking te komen. In stambomen zie ik terug hoe vaak mensen in jouw dorp weduwnaar of weduwe worden. En hoeveel kindersterfte er bij jullie is. Uit jouw bericht over armenzorg maak ik op dat de organisatie daarvan niet echt goed gecoördineerd wordt. En dat er échte armoede bestaat in de Alblasserwaard. Bij ons houdt armoede meestal in: niet zo welvarend zijn als de gemiddelde Nederlander. Wat natuurlijk ook schrijnend kan zijn.

Vanmiddag hebben we opnamen gemaakt voor een filmpje over kleding in jouw tijd. De beelden moeten we nog monteren (fragmenten aan elkaar plakken), dus het duurt nog even voordat ik je het filmpje kan laten zien. Daarom bij dit bericht vast een foto van mijn outfit, eh... kleding.

Kweeperen

Leuk, jouw foto van kweeperen. Ik heb ze ooit een keer op, maar wij kunnen ze zeker niet bij elke groenteboer krijgen. We gaan er eens naar zoeken, dan kan ik ook een kweepeerrecept uitproberen.

Groet!
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...