Koffer staat klaar

Mijn koffertje staat al klaar.
Ottoland, 3 oktober 2012

Hoi Plonia,

Ik heb er nog eens over nagedacht: het is toch eigenlijk vreemd dat wetenschappers er inmiddels in geslaagd zijn mensen naar de maan te schieten, maar dat we nog niet eens een klein eeuwtje terug in de tijd kunnen reizen? Er zijn geleerden die verwachten dat de grootste deeltjesversneller ter wereld  gebruikt kan gaan worden als tijdmachine. Vraag me niet dit uit te leggen, maar als wij elkaar kunnen schrijven, komt het met die deeltjesversneller vast ook wel goed. Ik heb mijn koffertje dus vast klaargezet.

Po en hagelslag

Het is nog wel lastig om te bepalen wat ik mee moet nemen. In ieder geval neem ik een po mee, eentje die van mijn oma is geweest. Want stel dat het jou niet lukt een extra po te organiseren, dan moet ik bij nacht en ontij door jouw achtertuin naar de plee wandelen. Daar heb ik dus geen zin in. Verder kan ik mijn föhn wel thuislaten (daar blaas ik mijn haar mee droog, erg handig), en mijn elektrische tandenborstel ook. Aan mijn mobiele telefoon heb ik ook niks, want er staan daar bij jou geen zendmasten. Wat ik ook meeneem: maandverband, want die lappen die jullie gebruiken, dat lijkt me niks. En een pakje Droste cacao, om jou te laten zien dat we dat nog steeds hebben. Het ziet er nog precies het zelfde uit! O ja, hagelslag neem ik ook mee, want dat heb jij vast niet. Dat is lekker op je brood.

Je vroeg welk liedje ik jou ga leren. Dat wordt waarschijnlijk: 'From now on' van Supertramp. Het begint zo: 'Monday has come around again'. Het gaat over iemand die erover fantaseert hoe hij kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Dat lijkt me met die maandagse was van jou wel van toepassing. En je leert meteen wat Engels. Volgens mij gaan we heel veel lol hebben.

Ik hoop dat ze opschieten met die deeltjesversneller.

Hartelijke groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...