Grauw en saai of juist prachtig?

Kruidcake uit een zakje. Water erbij: klaar!
Ottoland, 31 oktober 2012

Hey Plonia,

Leuk geblokt gordijntje heb je gemaakt voor onder je gootsteen. Zo'n granieten aanrecht en gootsteen als jij hebt, dat is nu weer helemaal in de mode, weet je dat? Er zijn mensen die veel geld over hebben voor een authentiek aanrecht. Mooi vind ik het.
Zelf heb ik vanmiddag na werktijd ook nog snel iets gemaakt. Geen gordijntje, maar kruidcake. Met een bakmix zoals jij die niet kunt krijgen. Ik hoef alleen een zakje leeg te schudden in een kom en er lauw water bij te doen. Roeren, uurtje in de oven en klaar.

Grauw en saai

Terwijl ik het beslag stond te roeren bedacht ik dat ik nog steeds niet weet hoe ik jouw tijd moet beoordelen. We schrijven elkaar nu al bijna negen maanden en ik weet niet hoe ik het moet zien.

In jouw tijdschriften staan geen kleurenfoto's. Het blad 'Eigen Haard' dat jij leest bevat geen lekkere recepten, geen tips voor leuke uitstapjes of vakanties, geen recensies van mooie films. Dat weet ik, want ik heb op internet gezocht naar informatie over dat oude tijdschrift. Verder ben jij nog nooit in het buitenland geweest, weet je niet hoe bergen of heuvels eruitzien en bezoek je geen restaurants. Als ik daarnaar kijk, denk ik dat jouw leven saai, grauw en armoedig is.

Prachtig leven

Maar als ik na een dag hard werken een paar deciliter water door een kant en klaar zakje bakmix roer, denk ik aan de behaaglijke warmte van jouw kolenfornuis, de verse eitjes van jouw kippen, de appels uit jouw eigen boomgaard, jouw leven met de seizoenen, jouw slow food, de gezelligheid van familie die allemaal dichtbij woont. Dan denk ik weer: die Plonia heeft toch een prachtig leven.

Nou ja, de kruidcake smaakte in ieder geval prima, ook al kwam hij uit een zakje en zaten er geen verse eieren en roomboter door.
Stuur jij mij nog eens een leuk oud recept? Hoe ouder hoe beter.

Groet!
Anne Marie

De kruidcake smaakte heerlijk, ook al kwam 'ie dan uit een zakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...