Tijd voor de voetenstoof

Heerlijk warm, zo'n voetenstoof.
Hardinxveld, 21 september 1912

Beste Anne Marie,

Jij verkeert in welingelichte kringen! Dat jij nu al wist van Neeltjes zwangerschap. Die kleinzoon van wie jij het hoorde heeft wel zijn mond voorbijgepraat, want de buurvrouwen weten het nog niet hoor.
Ik heb Neeltje jouw felicitaties overgebracht en ze laat je bedanken. Ze heeft al een dochtertje, Lena, dus van zwangerschapskwaaltjes weet ze alles al.

Kouwelijk

Over zwangerschapskwaaltjes gesproken: ik ben wel kouwelijk de laatste tijd. In ons dijkhuis koelt het 's avonds  en 's nachts aardig af. Het is ook al september, de herfst is vandaag begonnen. Toch wil ik de kachel nog niet aansteken. Ik heb mijn voetenstoof tevoorschijn gehaald. De gloed van de kooltjes is werkelijk aangenaam.

Nu moet ik brood gaan snijden voor Arie. Na het avondeten, voordat hij weer aan 't werk gaat, moet hij de ouwe Cornelis die verderop aan de Rivierdijk woont even naar z'n dochter brengen. Cornelis is erg slecht ter been, dus Arie brengt hem in zijn kruiwagen. Als Cornelis dan bij zijn dochter een borreltje heeft gedronken, brengt een buurman hem weer per kruiwagen naar huis. Zo helpen we mekaar.

Succes met je gedroogde appelen!
Plonia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...