Oude kleding in plaats van koeien

Museumboerderij De Koperen Knop.
Ottoland, 3 september 2012

Hoi Plonia,

'Menschen' die 'in troepjes' voor de winkelruit staan om te kijken naar een prent met een naaktmodel dat door de winkelier is bedekt met een lapje... Op de een of andere manier vind ik de mensen in jouw dorp soms vertederend. En de manier waarop man en vrouw in jouw Alblasserwaardse dorp met elkaar omgaan, dat jullie je 'naaktheid' niet aan elkaar tonen, daar kan ik mij niets bij voorstellen. Maar goed, laten we het onderwerp verder laten rusten. Ik wil je niet nog meer in verlegenheid brengen. Het is heel aardig van je dat je mijn vragen hebt willen beantwoorden, ondanks het ongemakkelijke gevoel dat ik jou ermee bezorgde.

Museum

Iets heel anders: herken je de boerderij op de foto? Hij staat aan de Binnendamseweg in Giessendam. Je zult er vast regelmatig langs komen. Wij noemen die boerderij 'De Koperen Knop'. Er is een museum in gevestigd. Volgend jaar mogen Marlise en ik jouw kleding daar aan de mensen laten zien. Dus als je nog eens langs die boerderij komt, bedenk dan dat daar over honderd jaar mensen lopen die zich vergapen aan jouw nagemaakte rokken, ondergoed en corset. Da's moeilijk om je voor te stellen natuurlijk, als je daar de boer en boerin aan hun tafel ziet zitten en de koeien in de stal ziet staan.

Kerkenraadsnotulen

Ik heb trouwens maar weer eens gebeld met de hervormde kerk in Woudenberg, waar jouw vader is gedoopt. Iemand had me beloofd om in kerkenraadsnotulen te gaan zoeken naar informatie over jouw grootouders, maar ik hoorde al maanden niets meer. Nu heeft een heel aardige mevrouw me beloofd eens te gaan speuren. Misschien ontdekt ze of Izaak Weppelman echt de vader van jouw vader was.

Kun je de oogst in je boomgaard al binnen halen? Wij kunnen alweer appels kopen bij de appelboer in ons dorp.

Hartelijke groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...