Zeg je baan maar op

De was doen kost veel tijd. Zeg je baan maar op.
Hardinxveld, 13 augustus 2012

Anne Marie,

Nu breekt mijn klomp, werkelijk. Hoe kun je soms verlangen naar mijn manier van leven als je het liefst zo min mogelijk tijd aan de huishouding besteedt, in een spijkerbroek rondloopt, vindt dat vrouwen dezelfde posities moeten kunnen bekleden als mannen en dat mijn kranten te laat met het nieuws komen? Ik moet een beetje om jou lachen. Want er zou in mijn dorp echt over je geroddeld worden als je de lakens niet netjes op gestreken stapeltjes in jouw linnenkast zou leggen. En je weet niet eens goed hoe je met mijn kachelbout moet strijken!

Uiteindelijk is er natuurlijk niets wat je ervan weerhoudt te gaan leven zoals ik. Koop een wastobbe, huur een stuk grond voor een moestuin, koop een paar Keulse potten voor het bewaren van je oogst en zet een kolenkachel in je huis. Je zult wel je baan moeten opzeggen, want voor artikelen schrijven heb je in mijn huishouden geen tijd. En kun je eigenlijk wel sokken breien?

Rijke voorouder

Wat ik je nog graag wil vertellen: wist je eigenlijk al dat ik afstam van een adellijke dame? Ze heet Clara van Sparwoude. Ze heeft een zeker kapitaal vastgezet bij het Rijk, met als voorwaarde dat de rente van dat kapitaal jaarlijks verdeeld wordt over nazaten die in het huwelijk treden. Toen Arie en ik trouwden hebben we ook een leuk bedrag gekregen. In het begin waren de bedragen natuurlijk groter; het nageslacht was toen nog klein.

In de oude kerk van Delft hangt het blazoen van Clara van Sparwoude. Jij hebt een automobiel; je kunt er eens gaan kijken.

Uw liefhebbende,
Plonia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...