Ruzie met de geit

Onze geit geeft wel 4 liter melk op een
dag. We drinken het en koken er
lekkere geitemelksepap van.
Hardinxveld, 1 augustus 1912

Dag Anne Marie,

Wat een prachtige beelden uit 2012! Ik waardeer je cadeau erg. Hartelijk dank.

Arie en ik vonden jouw ervaringen met het melken van een geit herkenbaar. Om eerlijk te zijn: gisteren verloor Arie zijn geduld. Hij zou het melken op zich nemen, omdat ik nog zoveel werk wilde verzetten in onze nieuwe moestuin. Al na 5 minuten kwam hij boos de stal uit. 'Die geit heeft mijn emmertje omgeschopt', zei hij.
'Je hebt toch niet boos gedaan tegen het dier?' vroeg ik. 'Dat beest is nu eenmaal niet wijzer.'
Arie zuchtte. Even later ging hij de stal weer in. Ik hoorde hem vriendelijk praten. Ik denk dat hij zich heeft verontschuldigd tegenover Gijsje.

Geitemelksepap

Vanmorgen heb ik voor ons ontbijt heerlijke geitemelksepap gekookt. Nu Gijsje in de boomgaard vers gras kan eten, smaakt de melk erg goed. Dat zal in de winter anders worden, als ze vooral van schillen en restjes moet leven. Welnu, dan moeten we maar wat suiker bij de pap doen. Of we maken er anijsmelk van.

Ga jij nu ook een geit nemen denk je?

Ik heb overigens nagedacht over het tentoonstellen van mijn kleding. Van het Openluchtmuseum in Arnhem begreep ik dat zij mijn kleding ook interessant vinden. Dat is onlangs opgericht, weet je dat? In 1912 bedoel ik. Nu, ik heb besloten mijn toestemming te geven. Blijkbaar is mijn kleding voor mensen uit jouw tijd erg bijzonder.

Uw liefhebbende,
Plonia

1 opmerking:

  1. Dag Plonia, wat fijn dat het pas opgerichte Openluchtmuseum U over de streep heeft getrokken met betrekking tot het tentoonstellen van Uw kleding. Koningin Wilhelmina zal een groot deel van haar klederdrachtcollectie in bruikleen aan dat museum geven om tentoon te stellen. Ik vind vooral het portret van toen nog prinses Wilhelmina in Friese klederdracht met gouden oorijzer en kanten pronkmuts erg mooi. U ziet het, dat was kleding voor de pronk, zeg maar op zijn Paasbest, als iedereen immers de nieuwe zomer kledingstukken aantrok naar de kerk. Ziet U nu dat Uw kleding ons een beter inzicht in kleding voor door-de -weeks kan geven? Ik denk dat ik een bezoekje aan dat museum uitstel tot Uw kleding daar te zien is, van Groningen naar Arnhem rijd je zelfs met een auto niet in een uurtje.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...