Lappen om je lijf

Al die lappen om je lijf,
vind je dat soms niet
hinderlijk?
Ottoland, 16 juli 2012

Hey Plonia,

Mooi om te lezen hoe je jouw leven destijds hebt omgegooid om voor het kind van je broer te kunnen zorgen. De kleine Gerrit moet zich aan jou gehecht hebben. Hoe is dat nu je getrouwd bent en de huishoudster van Pieter voor hem zorgt?

In de krant

Er gaat weer een landelijke krant aandacht besteden aan jou en aan ons blog! Het Nederlands Dagblad komt zaterdag met een groot artikel, inclusief foto. Echt leuk dat zoveel mensen plezier beleven aan onze uitwisseling.

Identiteit

Marlise en ik vinden het boeiend om ons in de kleding uit jouw tijd te verdiepen. Steeds als ik zie hoe het naaiwerk van Marlise vordert, realiseer ik me hoe belangrijk kleding is voor je identiteit. Het laat zien of je rijk bent of arm, netjes of slordig, man of vrouw en uit welk deel van de wereld je komt. Maar ik vraag me ook af of je zo nu en dan al die rokken niet uit zou willen gooien. Al die lappen stof moeten je toch hinderen bij het werk? Hoe is dat als je aardappels rooit, de vloer dweilt of snel de trap op wilt lopen?
En wil je me ook eens vertellen hoe jouw kousen eruit zien?

Binnenkort ga ik musea een brief schrijven met de vraag of ze jouw kleding tentoon willen stellen. Eén museum heeft dat al toegezegd. Jouw kleding illustreert op een heel concrete manier hoe enorm de positie en rol van vrouwen in honderd jaar is veranderd. Het is mooi om dat te laten zien.


hartelijke groet,
Anne Marie

P.S. Ben je eigenlijk al verhuisd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...