Uitnodiging voor diner

Ottoland, 4 mei 2012

Ha Plonia,

Ik wil je iets vertellen. In het jaar 1991 was ik verliefd op een jongen die een paar weken naar Amerika zou gaan, terwijl ik in diezelfde periode in Israël zou verblijven. Ik zou drie maanden wegblijven. Het mooie was dat die jongen ook verliefd was op mij. We spraken af dat we tijdens ons verblijf in het buitenland op eenzelfde tijdstip naar de maan zouden kijken.
Op de afgesproken avond zocht ik een mooie heuvel op, keek naar de Israëlische sterrenhemel en naar de maan hoog boven me. En daar, ergens hoog in het heelal, op een tijdloos moment, kruisten onze blikken elkaar. Dat was mooi.
Met die jongen ben ik nu getrouwd overigens.

Waarom vertel ik je dit? Omdat ik iets heb bedacht. Als mensen die een halve aardbol van elkaar verwijderd zijn elkaar kunnen ontmoeten, dan moet dat ook mogelijk zijn voor ons, van elkaar gescheiden door een hele eeuw.

Samen dineren
Ik heb een plan: op zaterdagavond 12 mei om 17.00 uur gaan we allebei aan tafel. We spreken af dat we hetzelfde eten klaarmaken. Over de gerechten hebben we het nog wel. We sluiten onszelf aan op het blog en… we dineren samen. Dan kunnen we eens even wat beter doorpraten. Over vrouwenrechten bijvoorbeeld, over dingen waar we van dromen, over wie we zijn en wat we doen… over van alles. Doe je mee?

Liefs,
Anne Marie

2 opmerkingen:

  1. Vanmorgen het artikel in Trouw gelezen en snel je blog opgezocht. Wat een leuk idee om het zo te doen en ik ga je zeker volgen. In de stamboom vermeld je dat je niet weet met wie Pleuntje Dubbeldam gehuwd was. Volgens haar overlijdensakte was ze gehuwd met Jan Walraven. Als je een kopie van de akte wil hebben mail me dan even. maaikehrtmn@gmail.com
    Een hartelijke groet,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartverwarmend! Wat een leuk kijkje in ons verleden! Dank voor dit Blog!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...