Achter het aanrecht

Ottoland, 14 mei 2012

O nee, Plonia, ik vind het helemaal niet mooi wat die Besselaar zegt! Het is belachelijk. Met zijn mooie retoriek wil hij vrouwen achter het aanrecht houden. Ik heb nu te weinig tijd om je meer te schrijven, maar dit moest ik toch even kwijt.

Groet!
Anne Marie

2 opmerkingen:

  1. En toch he Anne Marie zit er volgens mij ook een enorme wijsheid in. Dit is een van mijn grote vragen! Als mannen en vrouwen voor elkaar het beste willen zouden we ons niet zo druk hoeven te maken. Pas vroeg een groep vrouwen (van de duurzame vrouwen lijst dus enorm 2012!) via twitter zich af waarom er niet meer vrouwen in de politiek naar voren komen. Ik kwam tot de conclusie dat vrouwen wel wijzer zijn dan eindeloos te bekvechten met elkaar. Hoeveel concessies moet je doen in de politiek? Ten koste van wat gaat al die tijd om te onderhandelen. Sorrie hoor, maar heb je eigenlijk wel echt invloed of je nu man of vrouw bent in de politiek. Gaat het leven wel om de grote dingen? Ik ben eigenlijk enorm dankbaar dat ik nu nog een echte keuze heb om van huis uit te werken, maar ook mijn stem te kunnen laten horen en me ook met handwerk bezig te kunnen houden. En ook dat dat kan omdat mijn man een beter salaris heeft. We proberen samen er het beste van te maken en bespreken wat voor ons goed is. Ik zou het jammer en moeilijk vinden als we allemaal de hele week zouden moeten werken. En is het ook niet een beetje zo dat we door alle kennis die we tot ons krijgen soms ook een enorm gevoel van machteloosheid kunnen krijgen, gehaast de wereld willen redden maar vergeten dat de vrouwen vroeger ook rustmomenten hadden. Dat ze op het stoepje bij de voordeur de boontjes zaten te doppen met de buurvrouwen terwijl de kinderen op straat speelden en ze zo nu en dan "aan de kant" roepen als er een hondenkar met grote vaart langs kwam?
    echt weer "stof tot nadenken"

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...