Ontstemd

Hardinxveld, 21 april 1912

Zeg achterkleinkind,

Als het jouw bedoeling is mij steeds het gevoel te geven dat ik een eeuw achterloop, dan kunnen we onze correspondentie maar beter staken. Gezien al het overleg dat je voert met experts van musea, genealogen en archivarissen heb je mijn kennis toch niet nodig.

Vertrouwen
Het siert je niet dat je de draak steekt met mijn tijd. Ik kan net zo goed zeggen dat jullie de hele dag in te krap ondergoed achter het nieuws aanrennen. Dat zou evenmin respectvol zijn.
En neen, ik ben niet bang dat de dijken doorbreken als ik koffie zit te drinken. Ik weet dat we mogen vertrouwen op onze Vader in de hemel, die dag en nacht over ons waakt. Aan dat vertrouwen ontleen ik meer rust dan aan nieuwsberichten.

Ik wens je veel wijsheid in jouw voortrazende eeuw.

Ondanks alles je liefhebbende,
Plonia

1 opmerking:

  1. Beste Plonia, als je denkt dat ik de draak met je steekt vanwege de vraag over verstelwerk dan heb je me verkeerd begrepen. Hoewel ik moet toegeven dat we nog steeds niet vaak over versleten ondergoed praten was mijn interesse oprecht. Ik weet nog heel goed dat ik van mijn moeder niet de straat op mocht als er een gaatje in m'n ondergoed of kousen of maillot zat. Ze zei dan: "stel dat er een ongeluk gebeurt." blijkbaar was dat z'n 40 jaar geleden nogal om je te schamen. Nu maken de fabrieken de broeken met opzet kapot en lopen we met broeken met gaten, soms met vrolijke gekleurde lapjes gerepareerd. Dingen die door slijtage kapot gaan worden vaak weggegooid. Ik was net een broek aan het repareren toen ik de verstelde onderbroeken in het museum zag. Ik doe het voor het milieu. Als katoen gemaakt wordt doen ze er allerlei ziekmakende stoffen in. Tegen beestjes en om makkelijker te oogsten.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...