Nieuws en onderbroeken

Onderbroek in museum De Koperen Knop in
Hardinxveld
Ottoland, 20 april 2012

Hoi Plonia,

Weet je wat mij het meest verbaasde toen ik jouw bericht over de Titanic las? Dat het nieuws jullie in 1912 zo traag bereikt! Het lijkt wel alsof de ramen van jullie huizen zijn dichtgeplakt met oude kranten; je weet nauwelijks wat er om je heen gebeurt. Vind je dat niet eng? Straks zijn de dijken doorgebroken en zit je nog rustig aan de koffie.

Bom
Ik zou een beetje zenuwachtig worden van het gebrek aan nieuws. Nu ben ik als journalist natuurlijk misvormd door mijn beroep, dat geef ik toe. Via de radio (een soort telefoon waar je niet door kunt terugpraten) hoor ik wat de regering heeft besloten of welke rampen er zijn gebeurd. Dan heb ik nog een draagbaar telefoontje waarmee ik niet alleen kan bellen, maar ook nieuwsberichten kan lezen. Als er ergens een bom ontploft, weet ik dat al voordat de rook is opgetrokken. 's Avonds kijk ik naar nieuwsberichten op televisie (een soort radio, maar dan met filmbeelden erbij). En bij mijn ontbijt lees ik een landelijk dagblad. Dan zijn er nog de regionale kranten. En via een raar doosje dat verhalen doorstuurt - we noemen dat computer - kan ik elke dag nóg meer nieuws lezen.

Wat vind je trouwens van de foto die ik heb bijgevoegd? Het is een damesonderbroek uit jouw tijd. Je kunt er wel met z'n tweeën in!

Ik moet er wel een beetje om lachen, dat jullie in zulke grote onderbroeken oud nieuws zitten te lezen.

Hartelijke groet,
Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...