Onderdanig

Ottoland, februari 2012
Dag Plonia,


Ik heb me afgevraagd of ik zou kunnen wennen aan jouw tijd, als ik naar jouw eeuw zou kunnen komen. Ik denk het niet. Van sommige dingen zou ik genieten: jouw eigen moestuin en boomgaard bijvoorbeeld. En van draadjesvlees en stoofperen op een petroleumstel. In mijn tijd noemen ze dat 'slowfood': eten dat je met geduld en aandacht hebt klaargemaakt, zonder te haasten. Veel mensen eten in mijn tijd 'fastfood': dat maak je gehaast klaar en eet je zo snel mogelijk op.
Het huishouden doen zou ik wel zwaar vinden. Wij hebben tegenwoordig allerlei machines voor het werk. En nog vind ik dat het huishouden me te veel tijd kost.

Maar ik zou het vooral moeilijk vinden om te wennen aan de positie van vrouwen in jouw tijd. Onderdanig zijn, dat kan ik niet. Voor mij is het vanzelfsprekend dat vrouwen net zoveel te vertellen hebben als mannen. Bij mijn man en mij werkt dat heel goed :-)Je achterkleindochter, Anne Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...